TWP oddział w Szczecinie zaprasza dzieci w wieku od 6 roku życia na warsztaty kulinarne Akademia Małego Kucharza. Miejsce zajęć – pracownia gastronomiczna w budynku WZDZ przy pl. Kilińskiego 3. Koszt 70 zł jedno spotkanie, udział w całej 1 edycji (4 spotkania) – 250 zł, karnet roczny na wszystkie 4 edycje – 900 zł. Warsztaty odbywają się w godzinach od 17.00 – 19.00. Zapisy pod nr. tel. 91 44 80 021 w dni powszechnie w godzinach 8.00 – 16.00, poprzez e-mail: hborowska@twp.szczecin.pl oraz można skorzystać z formularza zapisów na stronie www.twp.szczecin.pl.
Harmonogram warsztatów:
I EDYCJA
25.09.2015
Warsztaty jesienne “Jabłka, gruszka i śliwka w roli głównej”.
2.10. 2015
Warsztaty jesienne “Dynia na pierwszym planie”.
9.10.2015
Warsztaty pieczenia chleba.
16.10.2015
„Tadek Niejadek” – dania, które zje każde dziecko.
II EDYCJA
13.11.2015
“Pierniki i ciasta świąteczne”
20.11.2015
” Ciasto drożdżowe”
27.11. 2015
” Pierogi”
4.12.2015
” Barszcz wigilijny z wiatraczkami cebulowo-pieczarkowymi”
III EDYCJA
19.02.2016
“Sałatka wielkanocna”
26.02.2016
” Jajka w roli głównej”
04.03.2016
” Wypieki Wielkanocne”
11.03.2016
” Pasztet domowy”
IV EDYCJA
06.05.2016
” Lody dla ochłody”
Przygotujemy lody, sorbety owocowe według starych przepisów.
13.05.2016
” Zimne zupy”
20.05.2016
“Pyszna Niespodzianka dla Kochanej Mamy”
27.05.2016
” Dzień Dziecka”